מועצת הצמחים

מתכונים

מרק ירקות כתומים ותירס

  1. קולפים את הדלעת, הבטטות והגזרים, וחותכים לקוביות בינוניות. חותכים את הבצלים והסלרי לקוביות קטנות ומטגנים אותן בכף חמאה בסיר בינוני עד שיזהיבו.
  2. מוסיפים לסיר את שאר הירקות החתוכים, יין לבן, מים, כוס גרגירי תירס ואת צרור הפטרוזיליה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
  3. מורידים את הסיר מהאש ומוציאים את צרור הפטרוזיליה. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר.
  4. מעבירים את הנוזלים דרך מסננת בחזרה לסיר, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומתבלים. מגישים חם, מקושט בקרם פרש ובגרגירי תירס נוספים. 
מרק ירקות כתומים ותירס מרק ירקות כתומים ותירס

(6 מנות)
1 ק"ג דלעת או דלורית
½ ק"ג בטטות
½ ק"ג גזר
2 בצלים
2 גבעולי סלרי
כף חמאה או מרגרינה
1 כוס יין לבן
2 כוסות מים
1 כוס גרגירי תירס
צרור פטרוזיליה (קשור בחוט)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
1 גביע קרם פרש לקישוט (לא הכרחי)
1 כוס גרגירי תירס לקישוט