מועצת הצמחים

מתכונים

מרק ירקות כתומים עם עדשים כתומות

1. בסיר רחב מחממים בחום בינוני את השמן ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שייעשה שקוף, אך לא זהוב (כ- 7 דקות).
2. מוסיפים את הפלפל החריף, השום ופרוסות הגזר וממשיכים לבשל ולערבב כ-5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הבטטה, הדלעת, העדשים, הנוזלים וקליפת הלימון ומתבלים בעדינות. מבשלים כשהסיר מכוסה במשך כ – 30 דקות עד שהירקות מתרככים. במהלך הבישול מנקים את הקצף מידי פעם.
4. מתקנים את התיבול, מוציאים את קליפת הלימון ומגישים עם הכוסברה או הפטרוזיליה.
מרק ירקות כתומים עם עדשים כתומות מרק ירקות כתומים עם עדשים כתומות

(4-6 מנות)
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 30 דקות
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קלוף ופרוס לקוביות קטנות
מעט פלפל חריף קצוץ (לא הכרחי)
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים (250 300 גרם) קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות
1 בטטה בינונית (150 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות
150 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 כוס (200 גרם) עדשים כתומות שטופים
6 כוסות מים ואבקת מרק זך פרווה (ניתן להגדיל את הכמות במידת הצורך)
קליפת לימון באורך של כ- 5 ס"מ ללא החלק הלבן
מלח
קורט פלפל שחור
קורט קארי

להגשה:
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.