מרק ירקות כתומים עם עדשים כתומות
1. בסיר רחב מחממים בחום בינוני את השמן ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שייעשה שקוף, אך לא זהוב (כ- 7 דקות).
2. מוסיפים את הפלפל החריף, השום ופרוסות הגזר וממשיכים לבשל ולערבב כ-5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הבטטה, הדלעת, העדשים, הנוזלים וקליפת הלימון ומתבלים בעדינות. מבשלים כשהסיר מכוסה במשך כ – 30 דקות עד שהירקות מתרככים. במהלך הבישול מנקים את הקצף מידי פעם.
4. מתקנים את התיבול, מוציאים את קליפת הלימון ומגישים עם הכוסברה או הפטרוזיליה.