מרק גזר ובטטה
- בסיר כבד מחממים את המרגרינה והשמן ומטגנים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב את הגזר והגי'נג'ר במשך 5– 7דקות.
- מוסיפים את קוביות הבטטה, הדלעת, הבצל , קליפת הלימון, עשב הלימון והמרק כד שייכסה את הירקות, מתבלים ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במשך כ - 20 דקותעד שהירקות רכים אך משגיחים שלא יתפוררו.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום, מיץ הלימון וחלב הקוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות.
גיוון: כדי לעבות את המרק, ממיסים בסיר קטן את המרגרינה ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב במשך כ- 2 דקות. יוצקים מנוזלי המרק בהדרגה ובעזרת טריפה נמרצת יוצרים בלילה חלקה. מוסיפים את הבלילה למרק. מערבבים בעדינות ומבשלים 2 – 3 דקות נוספות. מוציאים את קליפת הלימון ועשב הלימון ומגישים חם עם רצועות בצל ירוק.