מועצת הצמחים

מתכונים

מרק גזר ובטטה

  1.  בסיר כבד מחממים את המרגרינה והשמן ומטגנים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב את הגזר והגי'נג'ר במשך 5– 7דקות.
  2.  מוסיפים את קוביות הבטטה, הדלעת, הבצל , קליפת הלימון, עשב הלימון והמרק כד שייכסה את הירקות, מתבלים ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במשך כ - 20 דקותעד שהירקות רכים אך משגיחים שלא יתפוררו.
  3.  מוסיפים את עלי הבזיליקום, מיץ הלימון וחלב הקוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות.

גיוון: כדי לעבות את המרק, ממיסים בסיר קטן את המרגרינה ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב במשך כ- 2 דקות. יוצקים מנוזלי המרק בהדרגה ובעזרת טריפה נמרצת יוצרים בלילה חלקה. מוסיפים את הבלילה למרק. מערבבים בעדינות ומבשלים 2 – 3 דקות נוספות. מוציאים את קליפת הלימון ועשב הלימון ומגישים חם עם רצועות בצל ירוק.

מרק גזר ובטטה מרק גזר ובטטה

(4– 6 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 30 דקות
2 כפות מרגרינה
1 כף שמן
3 גזרים גדולים (250 – 350 גרם) קלופים, חצויים ופרוסים
לפרוסות דקות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 בטטה גדולה (200 – 250 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות בגודל של כ- 1.5 ס"מ )
100 – 150 גרם דלעת מנוקה וקלופה, חתוכה לקוביות
6 בצלים ירוקים מנוקים , חצויים וחתוכים לפיסות ארוכות (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית קארי
קורט פלפל חריף יבש
קליפת לימון קלופה דק באורך של כ- 10 ס"מ ללא החלק הלבן
מיץ לימון (מספר טיפות לפי הטעם)
עשב לימון באורך של כ- 7 ס"מ (לא הכרחי)
1 כוס חלב קוקוס
10 – 15 עלי בזיליקום טריים ושלמים לעיבוי המרק (לא הכרחי)
2 כפות מרגרינה 1 כף קמח רגיל
2 כוסות נוזלים מן המרק
להגשה:
רצועות בצל ירוק