מועצת הצמחים

מתכונים

אומלט בטטה, גבינת עיזים וקרוטונים

1. חותכים את הג'באטה לקוביות קטנות. ממסים 2 כפות חמאה ומערבבים עם קוביות הלחם. מפזרים על תבנית ואופים בתנור על חום גבוה עד שהלחם משחים. מערבבים מדי פעם.
2. פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מבשלים במשך דקות אחדות במי מלח עד שתתרכך אבל לא יותר מדי. מסננים ומצננים מעט.
3. מטגנים את הבצל בחמאה עד שמזהיב. מערבבים בקערה את הבצל, פרוסות הבטטה הקרוטונים. פורסים דק את הגבינה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הרוזמרין ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות.
4. טורפים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל.
5. במחבת גדולה מחממים חמאה. יוצקים את הביצים ומטגנים עד שנעשות מוצקות. יוצקים מעל את תערובת הבטטות ומקפלים. ממשיכים לטגן על אש בינונית במשך דקות אחדות. הופכים ומטגנים מספר דקות נוספות ומגישים מיד. 
אומלט בטטה, גבינת עיזים וקרוטונים אומלט בטטה, גבינת עיזים וקרוטונים

(4 מנות)
1 בטטה קטנה קלופה.
1 כיכר ג'באטה
חמאה
1 בצל קצוץ דק
200 גרם גבינת עיזים רכה
3 כפות עלי רוזמרין קצוצים
6 ביצים
מלח
פלפל