מועצת הצמחים

טיפים

שני חוקרים מאוניברסיטת ניו-מקסיקו ביצעו את המחקר ופרסמו את תוצאותיו במאמר שפורסם לראשונה 1-ב במרץ 2000.
המחקר מצא שאכילת יומיומית של פקאן יכולה להפחית את הכולסטרול ה"רע", שלו קשר לאירועי מחלות לב.
"המחקר מראה שאיננו צריכים לפחד מהשומן שיש בפקאן" -מוסרת במאמרה אחת החוקרות, ונדה מורגן 8211#& מדענית
תזונה במכון מחקר - "ופקאן יכול להוות חלק מדיאטה מאוזנת שונה".
החוקרים מצאו שאכילה של כוס פקאן ליום מפחיתה את הכולסטרול ה"רע" ב01%- לאחר 4 שבועות וב6%- לאחר
שמונה שבועות. הכולסטרול הכללי פחת בהתאמה. המחקר של מורגן שונה מאחרים בכך שהמשתתפים בו קיבלו
דיאטה מעבדתית, במטרה לדעת עד כמה שאפשר על ארוחותיהם היומיומיות וכדי לראות אם אפשר להגיע להישגים שכבר התקבלו במחקרים אחרים. במחקרים הבאים היא מתכוונת לבדוק אם גם כמות קטנה יותר של פקאן תפחית את רמת הכולסטרול.