מועצת הצמחים

ערכים תזונתיים

עשירה בויטמין A C.-ו האנזים פפאין שבה מסייעים
לעיכול. בשלה למאכל לאחר התרככות קלה (כמו האפרסק).
פלחי הפפאיה עוזרים לריכוך בשר טרם בישולו וקליפתה
נחשבת כיעילה לריפוי פצעים ופגעי עור. בעונה:
ספטמבר-אפריל.

ערכים תזונתיים

ממוצע

100 גרם

גודל המנה

פרי אחד

100 גרם 

משקל המנה בגרם 304 100
אנרגיה (קלוריות) 117 39
חלבון (גרם) 1.9 0.6
שומן (גרם) 0.4 0.1
פחמימות (גרם) 29.8 9.8
סיבים תזונתיים (גרם) 2.4 0.8
סידן (מ"ג) 72 24
ברזל (מ"ג) 0.3 0.1
מגנזיום (מ"ג) 31 10
זרחן (מ"ג) 16 5
אשלגן (מ"ג) 780 257
נתרן (מ"ג) 8 3
אבץ (מ"ג) 0.22 0.07
ויטמין C (מ"ג) 188 62
ויטמין B1 (מ"ג) 0.08 0.03
ויטמין B2 (מ"ג) 0.1 0.03
ניאצין (מ"ג) 1.03 0.03
חומצה פנטוטנית(מ"ג) 0.7 0.2
ויטמין B6 (מ"ג) 0.06 0.02
פולסין (מ"ג)

ויטמין B12 (מ"ג) 0 0
ויטמין A (מ"ג) 6122 2014