עשירה בויטמין A C.-ו האנזים פפאין שבה מסייעים
לעיכול. בשלה למאכל לאחר התרככות קלה (כמו האפרסק).
פלחי הפפאיה עוזרים לריכוך בשר טרם בישולו וקליפתה
נחשבת כיעילה לריפוי פצעים ופגעי עור. בעונה:
ספטמבר-אפריל.
ערכים תזונתיים
|
ממוצע
|
100 גרם
|
גודל המנה
|
פרי אחד
|
100 גרם
|
משקל המנה בגרם
|
304
|
100
|
אנרגיה (קלוריות)
|
117
|
39
|
חלבון (גרם)
|
1.9
|
0.6
|
שומן (גרם)
|
0.4
|
0.1
|
פחמימות (גרם)
|
29.8
|
9.8
|
סיבים תזונתיים (גרם)
|
2.4
|
0.8
|
סידן (מ"ג)
|
72
|
24
|
ברזל (מ"ג)
|
0.3
|
0.1
|
מגנזיום (מ"ג)
|
31
|
10
|
זרחן (מ"ג)
|
16
|
5
|
אשלגן (מ"ג)
|
780
|
257
|
נתרן (מ"ג)
|
8
|
3
|
אבץ (מ"ג)
|
0.22
|
0.07
|
ויטמין C (מ"ג)
|
188
|
62
|
ויטמין B1 (מ"ג)
|
0.08
|
0.03
|
ויטמין B2 (מ"ג)
|
0.1
|
0.03
|
ניאצין (מ"ג)
|
1.03
|
0.03
|
חומצה פנטוטנית(מ"ג)
|
0.7
|
0.2
|
ויטמין B6 (מ"ג)
|
0.06
|
0.02
|
פולסין (מ"ג)
|
|
|
ויטמין B12 (מ"ג)
|
0
|
0
|
ויטמין A (מ"ג)
|
6122
|
2014
|