ככל שהפרי צהוב יותר - כמות הויטמין A שהוא מכיל -
גבוהה יותר. אפרסק אחד ליום מספק את מלוא כמות ויטמין
A הדרושה לתינוק. על אף מתיקותו כמות הקלוריות שבו זהה
לזו שבחצי פרוסת לחם. בעונה: מאי-ספטמבר.
ערכים תזונתיים
|
ממוצע
|
100 גרם
|
גודל המנה
|
פרי אחד
|
100 גרם
|
משקל המנה בגרם
|
87
|
100
|
אנרגיה (קלוריות)
|
37
|
47
|
חלבון (גרם)
|
0.6
|
0.7
|
שומן (גרם)
|
0.08
|
0.09
|
פחמימות (גרם)
|
9.6
|
11.1
|
סיבים תזונתיים (גרם)
|
0.6
|
0.6
|
סידן (מ"ג)
|
5
|
5
|
ברזל (מ"ג)
|
0.10
|
0.11
|
מגנזיום (מ"ג)
|
6
|
7
|
זרחן (מ"ג)
|
11
|
12
|
אשלגן (מ"ג)
|
171
|
197
|
נתרן (מ"ג)
|
0
|
0
|
אבץ (מ"ג)
|
0.12
|
0.12
|
ויטמין C (מ"ג)
|
5.7
|
6.6
|
ויטמין B1 (מ"ג)
|
0.01
|
0.02
|
ויטמין B2 (מ"ג)
|
0.04
|
0.04
|
ניאצין (מ"ג)
|
0.9
|
1.0
|
חומצה פנטוטנית(מ"ג)
|
0.15
|
0.2
|
ויטמין B6 (מ"ג)
|
0.02
|
0.02
|
פולסין (מ"ג)
|
3.0
|
3.4
|
ויטמין B12 (מ"ג)
|
0
|
0
|
ויטמין A (מ"ג)
|
465
|
535
|