מועצת הצמחים

מידע כללי

לטינית: Zingiber officnalis
משפחה: זנגבילים
צמח תבלין עתיק יומין ומקורו במזרח הרחוק. קנה השורש המעובה של הצמח משמש כתבלין ומגדלים אותו באזור, שיש בו כמות גדולה של מים, חום וצל. ההבדלים בין הזנים נקבעים לפי מידת החריפות ותכולת הסיבים והמים בהם. השימוש בו נפוץ מאוד אצל ההודים והסינים. צריכת הגי'נג'ר התרחבה בעולם עם צריכת המזון האתני.

הגינג'ר משווק טרי, מיובש וטחון ומשומר בסירופ וסוכר. בנוסף לכך מפיקים ממנו שמנים אתרים ואלאוריזינים, המשמשים כתוספת טעם למזונות ולמשקאות בתעשיות הבירה, היין והליקר. לצמח יש סגולות רבות: המרצת זרימת דם, מניעת בחילה והקלה על כאבים.