מועצת הצמחים

מידע כללי

שם לטיני: Raphnaus Sativus .Var .Major
אנגלית: Radish
משפחה: מצליבים
בערבית: פיג'לה
משפחה: מצליבים
הצנון גידול תרבות עתיק, המוזכר במשנה מוזכר כמה פעמים. מהזרעים הפיקו שמן למאור. כיום קיימים זנים רבים בעלי אשרושיים עם צורה חרוטית, עגולה, גלילית, מאורכת ועוד. צבע הקליפה לבן, אדום או שחור בהתאם לזנים.
הציפה תמיד לבנה ומקור הטעם החריף בשמן החרדל.

את הצנון זורעים בסתיו, בחורף ובאביב. תקופת הגידול קצרה יחסית (60 עד 90 יום). אם הירק לא נאסף בזמן הצנון נעשה ספוגי ויבש. ערכו התזונתי של הצנון הלח הוא גבוה ומכיל 87% מים, והשאר פחמימות. תכולת הויטמינים נמוכה ביותר