מועצת הצמחים

מידע כללי

לטינית: Asparagus Officnalis אנגלית: Asparagus ערבית: הליון זראעי משפחה: שושנים

צמח רב-שנתי בעל קנה שורש זוחל, הדחוס יחד עם שורשי האגירה הבשרניים, הנקראים "הכתר". הכתר הוא איבר האגירה לקראת התרדמה החורפית ועליו מצויים ניצנים רדומים מרובים. עם ההתעוררות מצמיחים ניצנים אלה גבעולים ארוכים, הנקראים גם נצרים. הנצרים הם החלק הנאכל. הנצרים לבנים בעודם בקרקע, ומוריקים רק לאחר צאתם לשמש. הריבוי נעשה על-ידי זרעים או שתילת כתרים. הניצנים הצעירים מופיעים בעיקר באביב.

מוצאו של הצמח הוא ארצות אסיה ואירופה. בארצות הים- התיכון מצוי אספרגוס הבר. בימי קדם הוא היה מוכר לרומאים וליוונים. האספרג הוכנס לארץ לאחר מלחמת העולם הראשונה. כיום הגידול הוא מאוד ייחודי ונחשב כירק מותרות. הנצרים הצעירים (לבנים או ירוקים) נאכלים לאחר בישול ונחשבים למעדן בארצות רבות. בשוק ניתן למצוא את הנצרים מוקפאים או מיובשים.