מועצת הצמחים

קיווי עסיסי

ביכורי קיווי ישראלי עסיסי עתידים להגיע לשווקים החל מחודש אוקטובר.
בארץ מגדלים כ – 1800 דונם קיווי המניבים כ 5400 טון פרי איכותי ועסיסי
כשהוא נקטף במועדו ומבשיל כהלכה.
הפרי הישראלי מצטיין בתכולה גבוה של ויטמין C, בטעם פירותי רענן, ובאיכות
גבוהה.
הפרי נאכל כשהוא רך ואז הוא במיטבו. ( ניתן לזרז את התרככותו ע"י הכנסתו
לשקית עם תפוח או בננה למס' ימים).
את הפרי הישראלי ניתן יהיה למצוא על המדפים החל מתחילת אוקטובר , כשהזן
הראשון שיופיע הנו הברונו, מתאפיין בצורתו המאורכת.
אחריו,לקראת סוף אוקטובר יגיע ההיווארד המעוגל.
ויהיה על המדפים עד חודש מאי בשנה הבאה.