מועצת הצמחים

מתכונים

טבעות תפוחים בבלילה

טורפים את הביצה, ממשיכים לטרוף בתוספת החלב או המים. מוסיפים מלח. מוסיפים איטית קמח, ובוחשים עד שנוצרת
בלילה אחידה. מוסיפים שמן. מכאן ואילך תלוי בהחלטתך: אם רוצים להכין טבעות תפוחים 8211#& טובלים פרוסות
תפוחים מקולפים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק וחם משני הצדדים. יש המוסיפים לבלילה 1 כפית אבקת אפייה, ואז
הטבעות יוצאות גבוהות יותר, וטעמן שונה במקצת. אם רוצים להגיש אומלט (חביצת) תפוחים, מכניסים לתוך הבלילה פרוסות תפוחים מקולפים, שהוציאו ממרכזם את הגרעינים והחלק הקשה, ומטגנים בשמן חם אך לא עמוק משני הצדדים.
המחבת צריכה להיות עבה ורחבה. תוך כדי הטיגון מטים את הידית אלכסונית לצד זה ואחר, כדי שהחלק הרך של האומלט
יסתנן למטה. את הצד השני של האומלט מטגנים על אש קטנה יותר, על מנת שהפנים יצא מוצק מבלי שהאומלט יישרף.
אומלט תפוחים "אוהב" סוכר. פזרי אותו בנדיבות על פני השטח כולו, אחרי הטיגון.
1 כוס קמח
½ כפית מלח
1 ביצה
1 כוס חלב או מים
3 כפות שמן