מועצת הצמחים

מתכונים

ברווז בתנור עם שזיפים ושקדים

צולים את הברווז בתנור חם למשך שעה, מתובל במלח, פלפל לבן ושום כתוש.
מוציאים מהתנור, מקררים וחותכים לרבעים. מטגנים בצל קצוץ במחבת חם עם מרגרינה ומוסיפים שזיפים חתוכים
ונקיים מגלעינים ושקדים.
כשהבצל מזהיב, מוסיפים אבקת רוטב צלי לבשר, מביאים לידי רתיחה ומוסיפים לקראת סוף הבישול כוסית שרי.
מחממים שוב את הברווז ויוצקים עליו את הרוטב החם.
מגישים עם תפוח אדמה מבושל וכרוב אדום מאודה.
1 ברווז
300 גרם שזיפים יפניים (אדומים או צהובים)
100 גרם שקדים קלופים וקלויים
1 שקית אבקת רוטב לצלי בשר
כוסית שרי
מלח
פלפל לבן