מועצת הצמחים

מתכונים

שאלוט שזיפים

רוחצים את השזיפים וחותכים לחתיכות. ממיסים את החמאה וטובלים בה היטב את הלחם. מניחים 4 פרוסות לחם בתבנית
בגודל מתאים, וממלאים את התבנית בפירות, סוכר, מיץ וקליפת לימון. מכסים בשתי פרוסות הלחם הנותרות ואופים
בחום בינוני 45 דקות. לאחר האפייה בוזקים למעלה מעט סוכר ומגישים חם. אפשר להגיש כמו שהוא, או עם שמנת או
קצפת.
6 פרוסות לחם אחיד
350 גרם שזיפים
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
מיץ וקליפה מלימון אחד