כופתאות מישמש
שמים 50 גרם חמאה או מרגרינה בקערה ומקציפים עד שהיא רכה ואוורירית. בהדרגה טורפים פנימה גבינה, מלח, ביצים וקמח, ומערבבים לבצק חלק. מניחים במקרר למשך 30 דקות.
רוחצים ומייבשים את המישמשים. עושים חתך קטן בכל אחד ומוציאים את הגלעין. מכניסים קוביות סוכר במקומו של הגלעין.
מרדדים את הבצק על לוח מקומח. חותכים את העלה 16-ל ריבועים בגודל 5X5 ס"מ. מניחים מישמש במרכז כל ריבוע ומקפלים סביבו את הבצק כדי ליצור כופתאות.
ממלאים את המחבת במים כדי מגובהה. מביאים לידי רתיחה עדינה.
מוסיפים את הכופתאות, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. הופכים את הכופתאות בעזרת כף, במחצית זמן הבישול. אין להניח למים לרתוח, כי אז הכופתאות תתפרקנה.
ממיסים את החמאה או המרגרינה בסיר. מוסיפים סוכר, פירורי לחם וקינמון. כשהכופתאות מבושלות, מסננים אותן וטובלים בתערובת החמאה ופירורי הלחם.
שמים בכלי הגשה ומאבקים בכמות נדיבה של אבקת סוכר. מגישים מיד, עם כד שמנת מתוקה נוזלית, מדוללת במעט חלב