מועצת הצמחים

מתכונים

מישמשים אפויים

מחממים את התנור לחום של 200 מ"צ. רוחצים, מייבשים וחוצים את המישמשים ומוציאים את הגלעינים. מכינים את הפודינג בהתאם להוראות שעל האריזה.
משתמשים בחלב,באבקת הפודינג ובסוכר.מצננים את הפודינג במהירות: מעמידים את הסיר בתוך מיםקרים.
מערבבים לעיתים קרובות, כדי למנוע היווצרות קרום. קוצצים דק את השקדים, את העוגיות ואת הקליפות מסוכרות.
מערבבים לתוך הרפרפת ומוסיפים קינמון.
משמנים מגש אפייה או כלי רדוד חסין אש. מסדרים עליו את חצאי המישמשים. ממלאים את חצאי המישמשים בתערובת הפודינג.
אופים במשך 30 דקות.
בינתיים, מערבבים יחד ריבה, קירש ומים בסיר קטן, מעל להבה נמוכה. יוצקים מהתערובת על המישמשים ומחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות. מצננים ומגישים עם כדורי גלידה או חמים עם קצפת.
12 מישמשים גדולים
1½ כוסות חלב
2 כפות אבקת פודינג
1 כף סוכר
1 כוסות שקדים חלוטים וקלופים
150 גרם קצפיות שקדים
40 גרם קליפות תפוזים מסוכרות
קורט קינמון
6 כפות ריבת דומדמניות
4 כפות קירש (לא הכרחי)
4 כפות מים.