מועצת הצמחים

מתכונים

קרפצ`יו מנגו ברוטב דבש

אופן הכנת ג`לי דבש:

בקערה משרים עלי ג`לטין במים.
בסיר מחממים דבש על אש גבוהה. כשמתחיל להיווצר קרמל,יוצקים בזהירות מים ומערבבים.
מסירים מהאש, מקררים מעט, מוסיפים עלי ג`לטין מושרים במים ומערבבים. מצננים בטמפרטורת החדר.

אופן הכנת קרמל חלבי:

מכניסים לסיר את הסוכר, את המים וממיסים עד לקבלת קרמל.
מסירים מהאש, יוצקים שמנת ומערבבים בכף עץ עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים חמאה קרה, מערבבים היטב עד להמסת החמאה.
מוסיפים את המלח ומצננים את הקרמל.

מצרכים למנה:

1 מנגו בשל
30 צנוברים קלויים
20 יחידות פטל אדום
1 כף חמאה מומסת

מצרכים לג`לי דבש:

250 גרם דבש
150 מ"ל מים
2.5 עלי ג`לטין

מצרכים לקרמל חלבי:

100 גרם סוכר
100 גרם שמנת
20 גרם חמאה
1 כף מים
קורט מלח.