מועצת הצמחים

מתכונים

טארט מנגו

מחממים את התנור לחום של 200 מ"צ. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות, ומרפדים בו את התבנית. דוקרים את הבסיס במזלג, מהדקים אל הבצק נייר אלומיניום ואופים במשך 10-5 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב קלות.
קולפים את המנגו ופורסים את בשרם לרצועות בעובי ½ ס"מ.
מגדילים את חום התנור 230-ל מ"צ. מסדרים את רצועות המנגו על הבצק בעיגול, כשהן חופפות מעט זו על זו.
מטפטפים למעלה את מיץ הליים, וזורים את הסוכר. מחזירים לתנור ואופים במשך 10 דקות עד שהסוכר משחים ופרוסות המנגו מתחממות היטב, אבל עדיין שומרות על מרקמן.
מגישים חם, עם גלידה.
175 גרם בצק פריך צרפתי
2 מנגו גדולים בשלים
2 כפות מיץ ליים
4 כפות סוכר