מועצת הצמחים

מתכונים

חבושים אפויים

מחממים את התנור לחום של 200 מ"צ. קולפים את החבושים מוציאים את הליבה, וחותכים אותם לרבעים. מסדרים את רבעי החבושים בקדירה.
מערבבים את מיץ התפוזים עם מיץ הלימון, ויוצקים על החבושים.
זורים למעלה את הסוכר ומנקדים בפירורי מרגרינה או חמאה.
מכסים ואופים במרכז התנור, במשך 40-30 דקות, עד שהחבושים רכים, כאשר נועצים בהם חוד סכין. מגישים חם או קר, בלוויית שמנת חמוצה.
500 גרם חבושים
½ כוס מיץ תפוזים
מיץ מלימון אחד
½ כוס סוכר
25 גרם מרגרינה או חמאה.