מועצת הצמחים

מתכונים

סוכריות חבושים

רוחצים את החבושים ומשפשפים היטב את קליפתם, כדי להסיר את הפלומה שעליה. חוצים את החבושים, מוציאים את הליבה וחותכים כל מחצית 4-ל פרוסות.
מניחים את פרוסות החבושים בסיר, מוסיפים מים, בכמות שתספיק כדי לכסות את החבושים ומבשלים במשך כשעה או עד שהחבושים רכים.
מעבירים את החבושים לקערה עם המים ומשהים 24-ל שעות.
מועכים את פרוסות החבושים, עם מעט מהמים, דרך מסננת או בבלנדר, כדי לקבל מחית חלקה. שמים את המחית בסיר
מוסיפים את מיץ הלימון, את הסוכר ואת הקינמון.
מביאים לידי רתיחה וממשיכים להרתיח תוך בחישה, עד שהתערובת מסמיכה כמו דיסה.
מסירים מהאש ומורחים את התערובת על נייר פרגמנט בשכבה שעוביה 1-כ ס"מ. משאירים במקום מוצל ומוגן מאבק למשך יומיים, כדי שהתערובת תתקשה.
כשהתערובת מתקשה, חותכים אותה לריבועים או למעויינים, ומגלגלים אותם בסוכר, עדשהם מצופים מכל צדדיהם.
מאחסנים במכל אטום לאוויר במקום קריר.
1 ק"ג חבושים
מים
מיץ מלימון אחד
1 כוס סוכר
כפית קינמון טחון
סוכר לציפוי.