מועצת הצמחים

מתכונים

אורז חמוץ-מתוק עם זיתים

שוטפים את האורז ומבשלים בשלוש כוסות מים רותחים עם קורט מלח, עד שהאורז מתרכך. מטגנים בצל בשמן או בחמאה, עד שהוא זהוב, מוסיפים תפוח פרוס דק בקליפה ופטריות פרוסות. ממשיכים לבשל כמה דקות ומוסיפים זיתים ותבלינים. מבשלים עוד כמה דקות, מסירים מהאש ומוסיפים שקדים וצימוקים. מערבבים ומגישים עם בשר או עם עוף.

½ 1 כוסות אורז פרסי
2 כפות שמן או חמאה
1 בצל בינוני פרוס דק
1 תפוח גרני סמית
100 גרם פטריות שמפיניון
120 גרם זיתים שחורים וירוקים מגולענים
1 כף אבקת קארי
מלח ופלפל
2 כפות שקדים פרוסים קלויים
2 כפות צימוקים