מועצת הצמחים

מתכונים

עוגת בננות

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מ"צ), מועכים את הבננות בעזרת מזלג.
טורפים את החמאה או המרגרינה עם הסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וטורפים בין כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון, הבננות המעוכות וקליפת הלימון. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים בהדרגה לתערובת.
משמנים תבנית לעוגה אנגלית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כ45- דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

4 בננות
100 גרם חמאה או מרגרינה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כף מיץ לימון
קליפה מגורדת  מחצי לימון
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה.