מועצת הצמחים

מתכונים

עוגת בננות ואגוזים מעודנת

  בוחשים היטב חמאה וסוכר, מוסיפים תוך בחישה את הביצים. מערבבים שמנת חמוצה עם סודה לשתייה ומוסיפים לתערובת החמאה. מוסיפים את החומרים הנותרים ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית מוארכת משומנת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מ"צ, עד שגפרור שננעץ בעוגה יוצא יבש. לא לאפות יותר מדי. אחרי האפייה אפשר לצפות את העוגה בתערובת של אבקת סוכר עם מיץ לימון, שמערבבים בקערית קטנה ומזליפים על העוגה, או לבזוק מעט אבקת סוכר.

100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית סודה לשתייה
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס בננות מעוכות במזלג
½ 1 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם אגוזים או שקדים קצוצים גס.

לציפוי:

3 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון.