מועצת הצמחים

מתכונים

אפרסמון בבלילה

פורסים את האפרסמונים לרוחב בעובי ½1 ס"מ, מזליפים מעל מיץ לימון ומשהים כעשר דקות. מערבבים יחד חלמונים, סוכר, חמאה, יין וקמח. מקציפים היטב את החלבונים ומקפלים לתוך התערובת. טובלים את פרוסות האפרסמון בבלילה ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן או חמאה חמים, עד שהפרוסות זהובות. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מייד.

החומרים:

4 אפרסמונים
מיץ מלימון.

לבלילה:

2 ביצים מופרדות
¼ כוס סוכר
 50 גרם חמאה רכה
½ כוס יין לבן
1 כוס קמח שמן או חמאה לטיגון.

 

להגשה:

אבקת סוכר.