טארט שקדים ותות שדה
1. הכנת הבצק - שמים את הקמח והשקדים במעבד מזון ומערבלים. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הסוכר ומערבלים שוב. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
2. מרדדים על משטח מקומח עד לקבלת עיגול בקוטר כ – 24 ס"מ. מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים ומחוררים במזלג. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
3. מוציאים את התבנית מהמקרר, מכסים את התחתית ברדיד אלומיניום וממלאים בשעועית יבשה. אופים במשך עשרים דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני – גבוה (200 מעלות צלזיוס). מסירים את השעועית והרדיד ואופים כ – 15 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. הכנת המלית - מבשלים את הסוכר והמים במחבת גדולה עד שמתקבל קרמל. מוסיפים את התותים ומבשלים תוך ערבוב עדין במשך 2 – 3 דקות.
5. מקציפים את החמאה והסוכר עד שנוצרת עיסה בהירה ואוורירית. טוחנים את השקדים במעבד מזון עד שמקבלים פירורים עדינים. מוסיפים לקערת המעבד את החמאה והסוכר ומערבלים. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
6. מסדרים את התותים שבושלו בסירופ הסוכר על הקלתית האפויה. יוצקים מעליהם את קרם השקדים ואופים בחום נמוך (150 מעלות צלזיוס) במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
7. מקשטים ברבעי תותים ואבקת סוכר ומגישים.