מועצת הצמחים

מתכונים

גלידת תות–שדה

1. מנקים את התותים ומסירים את העלים והגבעולים. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הסוכר ומעבדים עד שמתקבלת עיסה מבריקה וחלקה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים שוב.
2. מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת לא נוקשה מדי. מערבבים בתנועות קיפול את התערובת עם הקצפת עד שמתקבל מרקם אחיד.
3. יוצקים לתוך קופסת פלסטיק המתאימה למקפיא, מכסים ומקפיאים למשך שעתיים.
4. טורפים את העיסה במערבל יד או במטרפה ידנית ומחזירים מהר למקפיא. ממשיכים להקפיא ולערבל כל שעתיים עד שהעיסה מקבלת מרקם סמיך. התהליך אורך כ – 8 – 6 שעות
גלידת תות–שדה גלידת תות–שדה
750 גרם גלידה
500 גרם תות-שדה
125 גרם אבקת סוכר מיץ מחצי לימון
200 מ"ל שמנת מתוקה