גלידת תות–שדה
1. מנקים את התותים ומסירים את העלים והגבעולים. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הסוכר ומעבדים עד שמתקבלת עיסה מבריקה וחלקה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים שוב.
2. מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת לא נוקשה מדי. מערבבים בתנועות קיפול את התערובת עם הקצפת עד שמתקבל מרקם אחיד.
3. יוצקים לתוך קופסת פלסטיק המתאימה למקפיא, מכסים ומקפיאים למשך שעתיים.
4. טורפים את העיסה במערבל יד או במטרפה ידנית ומחזירים מהר למקפיא. ממשיכים להקפיא ולערבל כל שעתיים עד שהעיסה מקבלת מרקם סמיך. התהליך אורך כ – 8 – 6 שעות