מועצת הצמחים

מתכונים

סקונס תפוחי אדמה וזיתים

1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים, מוסיפים את החלב ומועכים למחית. מתבלים במלח ופלפל.
2. מערבבים בקערה את המלח והחמאה בעזרת האצבעות. מוסיפים את הזיתים ואת הרוזמרין ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
3. מוסיפים לקערה את מחית תפוחי האדמה ואת רוב המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת מים.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה ומניחים על תבנית משומנת. טורפים את הביצה ומברישים בה את העיגולים.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני – גבוה (200 מעלות צלזיוס). מצננים ומגישים עם חמאה.
סקונס תפוחי אדמה וזיתים סקונס תפוחי אדמה וזיתים
ל – 15 סקונס:
3 תפוחי אדמה
½ כוס חלב
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כוסות קמח תופח
50 גרם חמאה
¼ כוס זיתים שחורים קצוצים
3 כפות רוזמרין קצוץ
½ כוס מים
1 ביצה