מועצת הצמחים

מתכונים

תירס בקליפתו עם חזה אווז מעושן

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. קולפים את קלחי התירס ושומרים חלק מהקליפות.
2. מבשלים את קלחי התירס בסיר עם מים מלח רותחים במשך כ – 5 דקות או עד שיתרככו. מוציאים מהמים.
3. מטגנים במחבת את פרוסות חזה האווז, שניות אחדות מכל צד, ושומרים בצד.
4. מניחים את קלחי התירס על שכבת עלי התירס בתבנית אפייה. מברישים אותם בשומן אווז מן המחבת, ומסדרים פרוסות חזה אווז מטוגנות על חלקם העליון. עוטפים בשכבת עלים נוספת וקושרים כל קלח עם חוט קשירה בשני קצותיו.
5. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ – 15 דקות. מסירים את הקשירה ומגישים על מצע העלים
תירס בקליפתו עם חזה אווז מעושן תירס בקליפתו עם חזה אווז מעושן
(4 מנות)
5 קלחי תירס
150 גרם חזה אווז מעושן פרוס דק