מועצת הצמחים

מתכונים

סלט תפוחי אדמה, פלפל חריף ושום

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה במי מלח עד שהם מתרככים, אך מקפידים שלא יהיו רכים מדי. קולפים וחותכים לקוביות גדולות.
2. מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את גרגרי החרדל, הקימל, הפלפל הגרוס, זרעוני החמנייה והשומשום. מטגנים תוך ערבוב במשך דקה.
3. מוסיפים את הכורכום, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מבשלים 2 דקות.
4. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ויוצקים עליהם את התערובת. מוסיפים שמן זית ופלפל אדום חריף. מערבבים, בוזקים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
סלט תפוחי אדמה, פלפל חריף ושום סלט תפוחי אדמה, פלפל חריף ושום
ל – 4 מנות:
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף שמן
1 כפית גרגירי חרדל
1 כפית זרעוני קימל
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות זרעוני חמנייה
1 כפית שומשום
½ כפית כורכום
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
½ כוס פטרוזיליה קצוצה