ריבת עגבניות והדרים
1.שמים בסיר כבד את כל החומרים ומשאירים למשך שעה עד שהסוכר נמס מעט.
2.מביאים לרתיחה על אש בינונית במשך 5 דקות ובוחשים.
3.מוסיפים את הוניל. מנמיכים את הלהבה ומרתיחים במשך כ – 30-45 דקות. מסירים את מעל הקצף מעל התערובת, תוך כדי הבישול עד שהנוזל ייעשה צלול.
4.מעבירים לצנצנת, שעוקרה במים רותחים, מכסים ומצננים.
הערה: מידת הסמיכות והצבע נקבעים על פי משך הבישול.
בדיקת מוכנות הריבה
מוזגים מעט מן הריבה על צלחת ומצננים. מעבירים אצבע באמצע שלולית הריבה. אם נשאר
"שביל" בין שני חצאי השלולית סימן שהריבה מוכנה.
הערה: זהו צירוף מפתיע, היכול להוות תוספת למנה אחרונה כגון פנקייק, קרפים וכד', מוגש על לחם טרי עם או בלי חמאה או כנישנוש מתוק עם כוס תה.