מועצת הצמחים

מתכונים

סלט אשרוש סלרי ועדשים

1. קולפים את אשרוש הסלרי ומבשלים במי מלח עד שמתרכך. מסננים ומצננים. פורסים לפרוסות בעובי כ- ½ ס"מ. מעבירים לקערת הגשה.
2. מבשלים את העדשים במי מלח עד שמתרככים. מסננים ומצננים. מוסיפים לקערת ההגשה.
3. מערבבים בצנצנת סגורה הרמטית את כל חומרי הרוטב. יוצקים על האשרוש והעדשים.
4. מפוררים את הגבינה ומפזרים מעל. מקשטים בעלי סלרי קצוצים ומגישים.
סלט אשרוש סלרי ועדשים סלט אשרוש סלרי ועדשים

(4 מנות)
2 אשרוש סלרי (שורש סלרי)
½ כוס עדשים ירוקים
150 גרם גבינת "גליל"
עלי סלרי לקישוט

לרוטב:
¼ כוס שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
3 שיני שום כתושות
½ כוס רוזמרין קצוץ דק
מיץ מלימון אחד
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור