מועצת הצמחים

מתכונים

מאפה אשרוש סלרי תפו"א ומסקרפונה

1. קולפים את אשרוש הסלרי ומסירים את העלים. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים. שמים את האשרוש ותפוחי האדמה בסיר מלא מי מלח. מבשלים עד שיתרככו.
2. מסננים ומועכים למחית עם הגבינה והחמאה. מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים היטב.
3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) במשך 50 דקות. מגישים חם.
מאפה אשרוש סלרי תפו"א ומסקרפונה מאפה אשרוש סלרי תפו"א ומסקרפונה
(4 מנות)
2 אשרוש סלרי (שורש סלרי)
2 תפוחי אדמה גדולים
1 חבילה גבינת "מסקרפונה"
50 גרם חמאה
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
½ 1 כפות קמח
מלח
פלפל שחור