מועצת הצמחים

מתכונים

פסטה ברוטב ברוקולי וצנוברים

1. מבשלים את פרחי הברוקולי בסיר גדול עם מים ומלח, בערך 6 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מעבירים את הפרחים למסננת ושומרים את המים.
2. מבשלים את הפסטה באותם מים שבהם בושלו פרחי הברוקולי, לפי הוראות היצרן. מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר.
3. קוצצים את השום והצנוברים במעבד מזון, מוסיפים את הברוקולי, השמן, החומץ, הפלפל האדום וגבינת הגליל. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
4. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומחממים בחום נמוך. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת בצד
פסטה ברוטב ברוקולי וצנוברים פסטה ברוטב ברוקולי וצנוברים

4 מנות:
4 כוסות פרחי ברוקולי
1 חבילת פסטה ספגטיני
4 שיני שום
¼ כוס צנוברים
¼ כוס שמן זית
1 כף חומץ בן – יין לבן
½ כפית פלפל אדום גרוס
100 גרם גבינת גליל מפוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם