מועצת הצמחים

מתכונים

מרק כרובית וברוקולי

1. בסיר מרק ממיסים את החמאה או המרגרינה ומבליעים תוך כדי ערבוב במשך כ- 2 דקות את הקמח, עד שהוא מבעבע וכל השומן נספג בו.
2. תוך כדי ערבוב במטרפת יד יוצקים בהדרגה מרק פושר לתערובת הקמח וטורפים נמרצות עד לקבלת בלילה חלקה. מבשלים במשך כ- 3 דקות.
3. מוסיפים את הנוזלים, הכרובית, גבעולי הברוקולי, תפוחי האדמה והתבלינים. מביאים לרתיחה. מבשלים כשהסיר מכוסה חלקית במשך כ- 25 דקות עד שהירקות יתרככו.
4. לפני ההגשה מביאים לרתיחה, מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 3 – 4 דקות עד שהם מבושלים אך עדיין פריכים. מוסיפים את השמנת ומדללים למידת הסמיכות הרצויה. במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים. 
מרק כרובית וברוקולי מרק כרובית וברוקולי

(4 – 6 מנות)
זמן הכנה: 7 דקות
זמן בישול: 34– 40 דקות
2 כפות חמאה או מרגרינה
2 כפות קמח רגיל
6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
1 ק"ג כרובית מופרדת לפרחים והגבעולים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
500 גר' ברוקולי מופרד לפרחים והגבעולים קלופים ופרוסים
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
מלח
פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
סוכר
1 כוס שמנת מתוקה/ פרווה