מועצת הצמחים

מתכונים

קדירת עוף עם שומר וגרגירי חומוס

1. מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ועמוק ומטגנים את כרעי העוף משני הצדדים עד שהם משחימים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
2. מוסיפים לסיר מעט שמן ומחממים. מוסיפים את השומר, תפוחי האדמה והבצלצלים ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כעשר דקות. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים את ציר העוף, מוסיפים את עלי הדפנה, השום והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחמש דקות על אש גבוהה.
3. מוסיפים את החומוס, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 45 דקות על אש נמוכה.
(4 מנות)
4 כרעי עוף
שמן זית
2 ראשי שומר חתוכים לרבעים
6 תפוחי אדמה קטנטנים קלופים
6 בצלצלים
½ 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסה)
4 כוסות ציר עוף
5 עלי דפנה
3 שיני שום חצויות
2 גבעולי טימין
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
מלח
פלפל שחור