מועצת הצמחים

מתכונים

קדירת אוסובוקו עם ארטישוק

1. מתבלים את נתחי האוסובוקו במלח ובפלפל שחור.
2. שוטפים היטב את הארטישוקים וחותכים לרבעים לאורך. מסירים מיד את הסיבים והעלים הרכים הפנימיים ואת העלים הקשים החיצוניים. משאירים רק את העלים שבחלק האמצעי וגוזרים את הקצוות המחודדים. מורחים מיד את פני השטח של החתך במיץ לימון.
3. מחממים שמן בסיר גדול עם מכסה שמתאים גם לאפייה בתנור. מטגנים את נתחי האוסובוקו משני הצדדים עד שהם משחימים. מוציאים את הנתחים מהסיר ומניחים בצד.
4. לאותו סיר מוסיפים שמן במידת הצורך ומטגנים תוך כדי ערבוב את הפלפלים האדומים והצהובים, הבצלים ותפוחי האדמה.
5. מוסיפים את ציר העוף, הטימין, שיני השום, עלי הדפנה, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
6. מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר, מוסיפים את רבעי הארטישוק ומערבבים בעדינות. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס) ואופים שעתיים-שלוש. מגישים חם.
קדירת אוסובוקו עם ארטישוק קדירת אוסובוקו עם ארטישוק

(מנה אחת)
4 פרוסות עבות של אוסובוקו עם עצם מוח
מלח
פלפל שחור
4 ארטישוקים
מיץ לימון אחד
5 שיני שום
6 עלי דפנה
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
4 בצלים קטנים קלופים
5 תפוחי אדמה קטנים קלופים
3 כוסות ציר עוף
3 גבעולי טימין
2 כוסות עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
1 כף רסק עגבניות
שמן זית