מועצת הצמחים

מתכונים

פילה דג וארטישוק ברוטב חריף

1. חותכים את הארטישוקים לרבעים לאורך. מסירים את הסיבים והעלים הפנימיים הרכים, וגם את העלים החיצוניים הקשים. משאירים רק את העלים בחלק האמצעי וגוזרים את הקצוות המחודדים. מורחים מיד במיץ לימון.
2. מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה ומטגנים את רבעי הארטישוק מכל הצדדים במשך כ- 5 דקות עד שהם משחימים היטב.
3. מוסיפים את הבצל, הבצל הירוק, הפלפל הירוק והפלפל האדום ומטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספת. מוסיפים את השום ומערבבים היטב דקה נוספת.
4. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
5. לקראת סוף תהליך הכנת הרוטב בוזקים על נתחי הפילה מלח ופלפל שחור גרוס. מחממים חמאה במחבת נפרדת ומטגנים את הדג, תחילה מהצד עם העור ואחר כך מהצד השני, עד שהדג משחים.
6. יוצקים 2 כפות מהרוטב בצלחת אישית, מניחים עליו נתח דג וארטישוק ומגישים מיד.
פילה דג וארטישוק ברוטב חריף פילה דג וארטישוק ברוטב חריף

(4 מנות)
4 נתחי פילה של דג (מומלץ פלמידה לבנה)
4 ארטישוקים שטופים היטב
מיץ מלימון אחד
1 בצל קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 פלפל אדום קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
3 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
מלח
פלפל שחור
שמן זית
חמאה לטיגון (או מרגרינה בטעם חמאה)