מועצת הצמחים

מתכונים

סלט ארטישוק ותפוחי אדמה

1. חותכים את הארטישוקים לרבעים ומורחים מיד את החלקים החתוכים במיץ לימון. מסירים את הסיבים ואת העלים הרכים הפנימיים. מסירים גם את העלים החיצוניים הקשים.
משאירים את העלים מהחלק האמצעי וגוזרים את הקצוות המחודדים.
2. מבשלים את הארטישוקים במים עם 1/3 כוס מיץ לימון במשך כ – 30 דקות עד שהארטישוקים מתרככים. מעבירים לקערה עם מי קרח ו- 1/3 כוס מיץ לימון.
3. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים, ומקפידים לא לבשל יתר על המידה. מוציאים מהמים, מצננים וקולפים. מצננים במקרר למשך כ – ½ שעה וחותכים לקוביות בינוניות.
4. מערבבים בעדינות בקערה את קוביות תפוחי האדמה, הבצל הסגול, העגבניות והזיתים ומעבירים לצלחת הגשה. בוזקים מעל את הבצל הירוק ומסדרים בשולי הצלחת את רבעי הארטישוק המבושלים.
5. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון שנותר, מלח ופלפל שחור. יוצקים על תערובת הירקות ורבעי הארטישוק, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
סלט ארטישוק ותפוחי אדמה סלט ארטישוק ותפוחי אדמה

(4 מנות)
5 ארטישוקים שטופים היטב
1 כוס מיץ לימון טרי
3 תפוחי אדמה
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 בצלים ירוקים פרוסים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
¼ כוס זיתים שחורים מגולענים פרוסים
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
10 עלי בזיליקום