מועצת הצמחים

מתכונים

מרק קישואים קליל

1. בסיר בינוני מחממים את השומן ומטגנים את הבצל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד שייעשה שקוף (כ- 7 דקות). חשוב לא להשחים את הבצל.
2. מוסיפים את פרוסות הקישוא ומערבבים עם הבצל במשך 2 דקות. מוסיפים את המרק, עשבי התיבול ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
3. מוציאים את גבעול הסלרי ומתקנים את התיבול.
אם רוצים לעבות ולהסמיך את המרק מכינים את תערובת הקמח והשומן בסיר קטן בנפרד ומדללים תוך טריפה נמרצת עם נוזלי המרק. מוסיפים את התערובת לסיר ומבשלים 3 דקות נוספות.
בהגשה חלבית – עם שמנת מתוקה.
מרק קישואים קליל מרק קישואים קליל

(4 מנות)
זמן הכנה: 7 דקות
זמן בישול 25 דקות
2 כפות חמאה או מרגרינה או שמן זית
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
7 קישואים בינוניים (600 – 700 גרם) קישואים בהירים או זוקיני או תערובת של קישואים מנוקים, חצויים ופרוסים לפרוסות של כ- 4 – 5 מ"מ
4 כוסות מים ואבקת מרק טעם עוף זך (ניתן להוסיף נוזלים במידת הצורך)
1 גבעול סלרי שלם
צרור שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לעיבוי (לא הכרחי):
2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1 כף קמח
להגשה:
שמיר קצוץ. להגשה חלבית ניתן להוסיף גם שמנת חמוצה