מרק קישואים קליל
1. בסיר בינוני מחממים את השומן ומטגנים את הבצל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד שייעשה שקוף (כ- 7 דקות). חשוב לא להשחים את הבצל.
2. מוסיפים את פרוסות הקישוא ומערבבים עם הבצל במשך 2 דקות. מוסיפים את המרק, עשבי התיבול ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
3. מוציאים את גבעול הסלרי ומתקנים את התיבול.
אם רוצים לעבות ולהסמיך את המרק מכינים את תערובת הקמח והשומן בסיר קטן בנפרד ומדללים תוך טריפה נמרצת עם נוזלי המרק. מוסיפים את התערובת לסיר ומבשלים 3 דקות נוספות.
בהגשה חלבית – עם שמנת מתוקה.