מועצת הצמחים

מתכונים

מרק עגבניות בטעם אניס

1. מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים תוך כדי ערבוב ועל אש בינונית את הבצל והשומר עד שייעשו שקוף (כ- 7 דקות)
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים כ- 2 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות ומערבים כדקה.
4. מוסיפים את הנוזלים, האורז והתבלינים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 30 דקות. במידת הצורך מדללים עם נוזלים נוספים. מצננים מעט.
5. להגשה: מחממים את המרק וכשהוא מבעבע יוצקים לתוכו מעט עראק או אוזו. מוזגים לצלחות ומקשטים בענף טרגון טרי.
מרק עגבניות בטעם אניס מרק עגבניות בטעם אניס

(4 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 40 דקות
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
1 שומר קצוץ דק מאוד
3 כפות אורז לא מבושל
6 עגבניות (1 ק"ג) אדומות ובשלות קלופות, ללא גרעינים וחתוכות לקוביות
3 כוסות מים או מרק בטעם עוף זך שנוספו להן 3 כפות של
רסק עגבניות (ניתן להגדיל את כמות המים לצורך דילול)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
3 זרעי שומר (אפשרי)
כפות טרגון טרי קצוץ
קורט סוכר
קורט אורגנו
3 כפות נוזל אלכוהולי בטעם אניס כגון: אוזו, עראק וכד'
להגשה:
ענף טרגון טרי