מועצת הצמחים

מתכונים

כדורי תפוח אדמה ובורגול במילוי כבש

1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים. מסננים ומועכים למחית.
2. משרים את הבורגול בקערה עם מים קרים למשך 15 דקות. מסננים ומהדקים לניקוז המים.
3. שמים בקערה את מחית תפוחי האדמה, הבורגול, הקמח והביצה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה כדורים בגודל בינוני.
4. מכינים את המילוי. מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר הכבש ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משחים. מוסיפים את השקדים, המשמשים והקינמון ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ – 15 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
5. מרטיבים שוב את הידיים. משטחים את כדורי תפוחי האדמה בכף היד, שמים באמצע כפית מהמלית וסוגרים. מגלגלים שוב לכדור.
6. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק כ – 8 –7 דקות, עד שהם מזהיבים. מספיגים במגבות נייר ומגישים חם.
כדורי תפוח אדמה ובורגול במילוי כבש כדורי תפוח אדמה ובורגול במילוי כבש

4 תפוחי אדמה בינוניים
¾ כוס בורגול דק
¼ כוס קמח
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
למילוי:
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
½ ק"ג בשר כבש טחון
¼ כוס שקדים טחונים
½ כוס משמשים מיובשים קצוצים
½ כפית קינמון
¼ כוס מים
שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם