מועצת הצמחים

מתכונים

חזה עוף ברוטב סלרי

1. מרסקים את גבעולי הסלרי במעבד מזון עד לקבלת מחית.
2. מחממים שמן במחבת גדולה וכבדה ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים כ - 3 דקות נוספות. מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את הסלרי ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי, מתבלים במלח,בפלפל ובצ'ילי ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
3. במחבת נפרדת מטגנים במעט שמן את חזות העוף משני הצדדים. מעבירים לתבנית משומנת ויוצקים את הרוטב על החזות בעזרת כף, מקפידים לשים כמות גדולה של רוטב על כל חזה עוף.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות. מגישים חם
חזה עוף ברוטב סלרי חזה עוף ברוטב סלרי

(4 מנות)
4 חזות עוף פרוסים (כמו לשניצל)
10 גבעולי סלרי ללא עלים
שמן לטיגון
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
10 עגבניות שרי חצויות
½ כפית פלפל צ'ילי גרוס
מלח
פלפל שחור