מועצת הצמחים

מתכונים

ספגטי בולונז

רוטב בולונז במקורו מאזור בולוניה שבאיטליה ועל כך ניתן לו שמו. המהדרין מבשלים את הרוטב הזה על אש נמוכה מאוד במשך שעות ארוכות עד שהוא הופך "למשחה" ממש, אך גם בישול קצר יותר של כ – 45 דקות עד שעה, יספק. (אם יש צורך מוסיפים מעט נוזלים במשך הבישול).
1.מחממים את השמן בסיר כבד ומערבבים. מטגנים את הבצל על אש בינונית במשך כ – 7-10 דקות עד שייעשה שקוף .
2.מוסיפים את הגזר, הסלרי והשום וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות.
3.מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג עץ, תוך כדי בישול. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שצבעו ישתנה.
4.יוצקים את היין, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הכמות בבישול של כ – 3 דקות .
5.מוסיפים את העגבניות החתוכות, הרסק, המים והתבלינים. מערבבים היטב, מנמיכים הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות עד שעה. בוחשים פעמיים שלוש במשך הבישול. אם יש צורך מוסיפים מים. מתקנים התיבול.
6. מגישים עם ספגטי חם מבושל ע"פ הוראות היצרן ובוזקים מעל עשבי תיבול קצוצים.

הערה: ניתן להכין מראש מנה זו ולחמם מנות אישיות במיקרוגל.

ספגטי בולונז ספגטי בולונז

(6 מנות)
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
1 בצל קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
2 שיני שום תושות
1 גזר קטן קלוף וקצוץ דק
1 גבעול סלרי מנוקה מסיבים וקצוץ דק
½ כוס יין יבש (רצוי יין אדום)
300 גרם בשר טחון
1 ק"ג עגבניות בשלות קלופות ללא גרעינים וחתוכות לקוביות
2- 1 כף רסק עגבניות + כוס מים (ניתן להוסיף ומים במידת הצורך)
מלח
פלפל שחור גרוס
אורגנו
קורט סוכר