מועצת הצמחים

מתכונים

כרעי עוף ביין לבן ותירס

1. מחממים כף שמן במחבת גדולה ומטגנים את כרעי העוף על אש גבוהה עד שיזהיבו היטב מכל הצדדים. מוציאים ומוסיפים למחבת את היין. מרתיחים במשך כשתי דקות. שומרים את הנוזלים לשלב מאוחר יותר.
2. חותכים כל קלח תירס מבושל ל – 5 פרוסות. מחממים כף שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל והגזר עד שיזהיבו. מוסיפים שום, טימין, משמשים ותירס וממשיכים לטגן. שופכים את היין המורתח וכוס מרק עוף ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את כרעי העוף לסיר ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור (למעט פתח קטן) במשך כ – 45דקות או עד שהכרעיים מתרככים. מגישים חם.
כרעי עוף ביין לבן ותירס כרעי עוף ביין לבן ותירס

(6 מנות)
1.5 ק"ג כרעי עוף
2 כפות שמן
2 כוסות יין לבן
2 קלחי תירס מבושלים
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לטבעות
2 שיני שום
ענף טימין
½ כוס משמשים מיובשים
1 כוס מרק עוף
מלח
פלפל