מועצת הצמחים

מתכונים

טרין גזר

1. מבשלים את הגזר במי מלח עד שמתרכך. מועכים למחית.
2. חורכים את הפלפלים על אש גלויה או אופים בתנור עד שהם משחירים מעט. שמים בשקית ניילון סגורה ל- 10 דקות. קולפים וחותכים לרצועות רחבות.
3. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות החצילים והקישואים עד שהן משחימות משני הצדדים. מספיגים במגבות נייר.
4. שמים את העגבניות המרוסקות, כולל הנוזלים, ואת המים בסיר בינוני. מחממים מעט, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים את הג'לטין. מבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה רק עד שהג'לטין נמס.
5. מרפדים תבנית אינגליש קייק או קופסת פלסטיק מוארכת ביריעת פלסטיק נצמד. משאירים שוליים גדולים מעבר לשפת התבנית.
6. מורחים שכבה של מחית הגזר בתחתית ויוצקים מעט מהעגבניות עם הג'לטין, מסדרים מעל שכבה של פלפלים ושוב יוצקים מנוזל העגבניות. באותו אופן מסדרים את החצילים והקישואים. בסיום הנחת השכבות מקפידים שהשכבה האחרונה תהיה שכבה של מחית גזר.
7. עוטפים את השכבות בשולי הפלסטיק הנצמד ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר למשך הלילה. למחרת, לפני ההגשה, שולפים את הטרין עם הפלסטיק הנצמד, הופכים על צלחת מוארכת ומגישים.
טרין גזר טרין גזר

(6 מנות)
4 גזרים חתוכים לעיגולים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
שמן לטיגון
1 חציל פרוס לעיגולים
2 קישואים פרוסים לאורך
2 כוסות מים
400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
1 שקית ג'לטין ללא טעם
תבנית של אינגליש קייק
פלסטיק נצמד