מועצת הצמחים

מתכונים

מרק ארטישוק ואפונה

1. בסיר כבד ורחב מחממים השמן ומטגנים על אש בינונית במשך כ- 7 דקות ותוך כדי ערבוב את הבצל עד שייעשה שקוף.
2. מוסיפים את השום והארטישוקים ומערבבים עוד 2 דקות.
3. מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים עוד דקה.
4. יוצקים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כ- 20 דקות עד שהארטישוקים רכים.
5. מוסיפים האפונה והשמיר וממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות עד שהאפונה רכה.
6. מתבלים בלימון, במלח, בפלפל ובסוכר.
מגישים עם תוספת שמיר וקצוץ שמן זית ומיץ לימון.
הערה:
א. אם משתמשים באפונה טריה, יש להוסיף אותה לתבשיל בשלב 3.
ב. אם רוצים להפוך מנה זו לארוחה שלמה ניתן לבשל במרק כדורוני בשר בקר או עוף או להוסיף לו שאריות בשר. 
מרק ארטישוק ואפונה מרק ארטישוק ואפונה

( 4- 6 מנות)
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 40 דקות
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
1 שן שום קצוצה
6 – 5 ארטישוקים צעירים מנוקים (מעלים קשים ומשערות),
חתוכים לשמיניות ושרויים במים עם מיץ לימון
4 עגבניות בינוניות ובשלות קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות
3 כוסות מים רותחים ושתי כפיות אבקת מרק עוף זך או פרווה. במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים.
3 כוסות גרגירי אפונה גינה
מיץ מחצי לימון או יתר לפי הטעם סחוט ומסונן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
קורט סוכר
צרור שמיר קצוץ
להגשה:
שמיר קצוץ נוסף, שמן זית, מיץ לימון