מועצת הצמחים

מתכונים

מרק דלעת קטיפתי

1. בסיר גדול ושטוח ועל אש בינונית ממיסים החמאה ומטגנים במשך כ- 7 דקות את הבצל תוך ערבוב עד שהבצל יתרכך אך לא יזהיב .
2. מוסיפים את הקארי ומערבבים עוד 1 דקה.
3. מוסיפים את הירקות והנוזלים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהירקות רכים מאד במשך כ- 35 דקות. מצננים מעט.
4. טוחנים בבלנדר יד לתערובת חלקה.
5. טורפים פנימה את הקרם פרש או השמנת ונוזלים נוספים למידת הסמיכות הרצויה ומתקנים התיבול.
6. מגישים עם קרם פרש או השמנת מתוקה, עירית קצוצה וקרוטונים.
הערה: מרק זה ניתן לצנן היטב, לדלל יותר ולהגיש קר גם בימי הקיץ החמים.
4– 6 מנות:
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 45 – 40 דקות
2 כפות חמאה
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1 כף אבקת קארי (רצוי חריף)
750 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות
1 תפוח אדמה גדול (250 – 300 גרם) קלופים וחתוכים לקוביות
1 כרישה מנוקה ופרוסה (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
½ 2 כוסות מים ואבקת מרק זך פרווה ונוזלים נוספים לדילול
(חלב או מרק)
1 מיכל קרם פרש או שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
אבקת קארי נוספת לפי הטעם
להגשה:
1 כף קרם פרש או שמנת מתוקה
עירית קצוצה וקרוטונים