מרק דלעת
1. קולפים את הדלעת, מסירים את הגרעינים והסיבים, וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים לסיר עם הרבה מים. מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 20 דקות עד שהדלעת נעשית רכה מאד.
2. מסננים ומעבדים את הדלעת במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
3. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שיעשה שקוף. מוסיפים את הסלרי ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את קוביות האווז ומטגנים 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת.
4. מוסיפים את מרק העוף והעדשים ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך ½ שעה. אם הנוזלים מתאדים, מוסיפים מים לפי הצורך.
5. מוסיפים את מחית הדלעת ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות נוספות.
6. יוצקים את המרק לקערות אישיות ומקשטים כל מנה בכף שמנת.