מועצת הצמחים

מתכונים

חביתיות דלעת ותפוחי אדמה

1.קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים. עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני כ – 40 דקות. מסירים את הרדיד, מעבירים למסננת וסוחטים את עודפי המים. מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
2. מוסיפים לקערת המעבד את מחית תפוחי האדמה והחמאה ומעבדים למחית אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
3. מערבבים בקערה את הקמח, הקמח התופח ואגוז המוסקט. מוסיפים לקערת המחית ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
4. ממיסים חמאה במחבת גדולה וכבדה. יוצקים כפות גדולות מהתערובת לחמאה המומסת ומטגנים כ – 2 דקות מכל צד, עד שהחביתיות מזהיבות. מייבשים על מגבות נייר.
5. מכינים באותו האופן את כל העיסה ושומרים על חום החביתיות בתנור שחומם לחום נמוך. מגישים חם עם חמאה, יוגורט ובצל ירוק קצוץ. 
חביתיות דלעת ותפוחי אדמה חביתיות דלעת ותפוחי אדמה

6 מנות:
200 גרם מחית תפוחי אדמה
500 גרם דלעת
30 גרם חמאה
2 ביצים טרופות
½ כוס קמח
4 כפיות קמח תופח
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
חמאה, יוגורט, בצל ירוק קצוץ