מועצת הצמחים

מתכונים

כרעי עוף בבטטות וטימין


1. מניחים את כרעי העוף בתבנית גדולה ומפזרים מעליהם את קוביות המרגרינה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 190מעלות צלזיוס) במשך 20דקות. הופכים פעם אחת.
2. פורסים את הבטטות לפרוסות עבות ומפזרים סביב כרעי העוף יחד עם הפלפלים, הבצלים, שיני השום, הפירות היבשים והטימין.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הדבש, התבלינים והיין ויוצקים לתבנית.
4. מחזירים לתנור למשך שעה לפחות. הופכים מדי
כרעי עוף בבטטות וטימין כרעי עוף בבטטות וטימין
4 כרעי עוף
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות
2 בטטות גדולות קלופות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
6 בצלים קטנים קלופים
1 ראש שום מופרד לשיניים בקליפתן
150 גרם צימוקים
150 גרם שזיפים מיובשים
2/3 כוס עלי טימין
3 כפות דבש
מלח
פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס
1כוס יין לבן יבש